Soorten dakbedekking schuin dak: ontdek ze hier

June 25, 2020

Wil jij je informeren over verschillende soorten dakbedekking voor een schuin dak? In deze blog kan je meer lezen over de kwaliteiten en eigenschappen van dakpannen, leien, metalen daken, riet en bitumen.

Dakpannen

Dakpannen zijn nog steeds de meest traditionele en vaakst voorkomende vorm van dakbedekking voor schuine daken. Naargelang jouw voorkeur en budget kan je kiezen uit kleidakpannen (oftewel keramische dakpannen) en betonpannen. Keramische dakpannen ogen natuurlijker en hebben een iets langere levensduur dan betonpannen.

Soorten dakbedekking schuin dak

Leien

Natuurleien zie je al eeuwenlang op onze daken liggen. En niet zonder reden. Ze zijn zeer goed bestand tegen de natuurelementen en hebben daarom een lange levensduur. Vandaag zijn er ook kunstleien beschikbaar. Zij zijn iets goedkoper, maar gaan minder lang mee en trekken iets meer mos aan.

Metaal

Je kan ook kiezen voor een metalen dak. Zulke daken zijn meestal opgebouwd uit dakpanplaten van staal, aluminium, koper of zink. Ze kunnen eruitzien als metalen stroken, maar evengoed als dakpannen. Deze dakpanplaten zijn erg makkelijk en snel te plaatsen en je hebt dankzij hun lichte gewicht een minder zware dakconstructie nodig.

Riet

Toegegeven: vroeger kwamen rieten daken vaker voor dan vandaag. In combinatie met een landelijke, traditionele woning straalt het veel charme en warmte uit. Het heeft z’n voor- en nadelen. Zo is de isolatiewaarde van riet erg goed, waardoor je vaak niet eens meer dakisolatie nodig hebt. Toch vergt een rieten dak veel onderhoud en ligt de levensduurte rond zo’n 35 jaar.

Bitumen

Met bitumen bedoelen we enerzijds shingles. Dat is een bitumineuze dakbedekking, gewapend met glasvezel. Shingles worden meestal gebruikt voor tuinhuizen of uitbouwen. Anderzijds heb je ook bitumenleien, oftewel imitatieleien van bitumen. Zij hebben een laag gewicht en zijn ideaal voor een lichte dakconstructie.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij een schuin dak laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst