De voordelen van een verholen goot voor je dakkapel

January 31, 2022

Bij het renoveren van onze woning of het bouwen van een woning willen we niet alleen dat alles functioneel is, maar willen we ook dat alles bijdraagt aan de algemene uitstraling en het karakter van onze woning. Een verholen goot voor je dakkapel past perfect in dit esthetische plaatje. Bovendien heeft deze vorm van dakgoot nog tal van andere voordelen! 

Wat is een verholen goot?

What’s in a name… de verholen goot is een gootsysteem waarbij de eigenlijke goot geheel of gedeeltelijk verscholen zit onder de dakpannen. Het is een systeem dat zeer populair is bij dakkapellen, maar dat we soms ook tegenkomen bij opgaand gevelwerk of zijgevels. Bij het vernieuwen van je dakgoot wordt soms weleens van verholen dakgoten gesproken. Als er geen dakkapellen aan te pas komen, gaat het dan in de meeste gevallen om klassieke dakgoten die verscholen of verwekt zitten in de gevel van je huis en op een of andere manier dus ook verscholen zijn. 

Weetje: De verholen goot kom je ook bij wegenwerken tegen. In dat geval gaat het om de zeer robuuste en stevige regengoten in beton die onder het wegdek komen te liggen. Dit heeft natuurlijk niets met dakwerken te maken.

De voordelen van een verholen goot voor je dakkapel

Vroeger vond je aan dakkapellen klassieke dakgoten. Ze deden in de meeste gevallen goed hun werk, maar echt mooi kon je ze niet noemen. Omdat de esthetische kant van onze woning steeds belangrijker wordt, kwamen er onder meer verholen dakgoten op de markt. Maar wat zijn nu de voordelen van een verholen goot voor je dakkapel?

Verholen goot dakkapel

1. Esthetisch:

Inderdaad, het woord is al eerder gevallen ‘Esthetisch”. Je dakkapel krijgt er meteen een andere uitstraling door. Veel strakker en moderner! Vroeger was de dakgoot toch een smet op je dakkapel, maar nu is er nog amper iets van te merken. Het maakt je woning dus heel wat fraaier.

2. Perfecte afvoer van regenwater en vuil:

Je zou misschien denken dat een verholen goot in je dakkapel minder goed haar werk doet, maar niets is minder waar. Het systeem werkt perfect en zorgt voor een optimale afvoer van vuil en regenwater. Speciale materialen en systemen zorgen ervoor dat deze goten zo goed als geen onderhoud vragen.

3. Leverbaar in verschillende materialen en kleuren:

De dakgoot mag dan misschien wel verscholen liggen, je zou ze nog wel zien liggen moest ze een totaal andere kleur dan je dak hebben. Gelukkig zijn verholen dakgoten in allerhande kleuren en materialen beschikbaar zodat deze goot perfect bij je dak aansluit!

4. Op maat te maken:

Een verholen goot is bij erkende dakwerken services perfect op maat te maken en te installeren.

Het laten plaatsen van een verholen goot bij je dakkapel

Het laten plaatsen van een verholen goot bij je dakkapel is geen vanzelfsprekende klus. Het vereist vakmanschap om de installatie van deze goten op perfecte wijze uit te voeren. Het is dan ook aan te raden om beroep te doen op een dakservice zoals deze van Dakwerken Apers. Door hun jarenlange ervaring weten ze perfect hoe deze dakgoten netjes onder de dakpannen weg te werken zodat ze nauwelijks zichtbaar zijn en je een fraaie afwerking van je dakkapel en je dak in het algemeen krijgt. Neem vrijblijvend contact op met Dakwerken Apers om alle mogelijkheden te bespreken. Indien gewenst, komen ze vrijblijvend ter plaatse om een eerste inspectie uit te voeren.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst