Tegen welke prijs kan ik mijn dakgoot laten schoonmaken?

June 28, 2022

Met een woning ben je spijtig genoeg nooit klaar. Wie zijn of haar woning op gepaste wijze onderhoudt, krijgt daar wel jaren bespaard van ongemakken in de plaats en verlengt ook de levensduur van de materialen en de woning in het algemeen. Bij dakgoten is het niet anders. Een dakgoot laat je om de zoveel tijd best eens schoonmaken om erger te voorkomen. Maar wat is de prijs nu eigenlijk voor het schoonmaken van je dakgoot? 

De prijs voor het schoonmaken van je dakgoot

Dakgoot schoonmaken prijs

We kunnen natuurlijk niet precies zeggen welke prijs je gaat moeten betalen voor het schoonmaken van je dakgoot aangezien dit afhangt van je specifieke situatie, de materialen en tal van andere zaken. Maar we gaan toch proberen om je een richtprijs te geven. Reken daarom op een euro of 5 per lopende meter voor het schoonmaken van je dakgoot. 

Eventueel kan de dakwerker ook zorgen voor dakgootafdekkingen, bladvangers of vogelschroten. Allemaal manieren om ophoping van vuil en de bouw van bijvoorbeeld vogelnesten tegen te gaan. Voor dergelijke zaken betaal je enkele euro’s per stuk of rond de 10 euro per lopende meter. 

Waarom je dakgoten laten schoonmaken?

Het reinigen of schoonmaken van je dakgoten is een cruciale taak als je op termijn geen grotere problemen wilt krijgen. Wie zijn of haar goten namelijk niet reinigt, zal eerder vroeg dan laat tot renovatie of zelfs vernieuwing moeten overgaan. Opgehoopt vuil kan ervoor zorgen dat een dakgoot het gewicht niet meer kan dragen en uiteindelijk afbreekt. Daarnaast zorgt het opgehoopte vuil er ook voor dat het water een weg zoekt buiten de dakgoot. Dit kan tot heel wat waterschade lijden aan een woning zelf ook. Vochtplekken en schimmels zijn hierbij geen uitzondering. Slecht voor de gezondheid maar ook slecht voor de stabiliteit van je woning. Het is daarom zeer belangrijk dat je van tijd tot stond de tijd neemt om je dakgoten na te kijken en waar nodig te laten schoonmaken.

Laat het schoonmaken van je dakgoten aan een expert over

Het schoonmaken van je dakgoten laat je best over aan een expert in dak- en gevelwerken. De prijs voor het schoonmaken van de dakgoot weegt niet op tegen de risico’s en de onbekwaamheid die we vaak tegenkomen bij deze taak. Een professionele dak- en gevelwerken service beschikt allereerst over de juiste materialen om deze taak tot een goed einde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan hoogtewerkers maar ook aan speciale hogedrukreinigers die geen schade aan je dakgoten toebrengen. Aangezien goten zich meestal op grote hoogte bevinden en moeilijk bereikbaar zijn, is het voor de meeste mensen een groot risico om de dakgoten zelf schoon te maken. Je wilt je leven niet wagen aan een klus die een expert tegen een lage prijs kan uitvoeren. 

Vraag de prijs voor het schoonmaken van je dakgoot

Bij Dakwerken Apers kan je vrijblijvend terecht voor een prijs voor het schoonmaken van je dakgoot. De mensen van Dakwerken Apers staan je graag te woord voor al je vragen met betrekking tot dakgoten maar ook tot allerhande dak- en gevelwerken. Contacteer ze nu en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst