Dakgoot herstellen: wat zijn de mogelijkheden?

August 29, 2020

Een dakgoot herstellen is belangrijk. Wie er te lang mee wacht, kan op termijn mogelijk te kampen krijgen met waterproblemen. In deze blog lees je wat de herstelmogelijkheden zijn en wanneer het nodig is om de dakgoot helemaal te vervangen.

Waarom moet je met spoed een dakgoot herstellen?

De functie van een dakgoot is duidelijk: neerslag opvangen en op een gecontroleerde wijze afvoeren naar een plek waar het water niet langer voor problemen kan zorgen. Is jouw dakgoot beschadigd? Dan is de watercirculatie mogelijk onderbroken.

Daardoor kan het water terechtkomen op een plek waar het niet gewenst is en schade kan veroorzaken. Zo kan het water bijvoorbeeld langs je gevel doorsijpelen, waardoor er zowel buiten als binnen vochtproblemen kunnen ontstaan. Laat daarom zo snel mogelijk je dakgoot correct herstellen door een professional.

Dakgoot repareren

Welke problemen kunnen er ontstaan?

1. Slijtage door veroudering. Omdat een dakgoot continu wordt blootgesteld aan de weerselementen, is het logisch dat er na verloop van tijd slijtage ontstaat. Dakgoten kunnen bijvoorbeeld gaan openstaan en lekken. Ook kunnen de onderdelen los komen te zitten.

2. Verstopping. Takjes, zand, bladeren: allen kunnen ze vast komen te zitten in de dakgoot, waardoor er een verstopping ontstaat en het water niet meer weg kan.

3. Roestvorming. Door het langdurige contact met vocht en water, kan er – afhankelijk van het materiaal – roest optreden.

Hoe kan je een dakgoot repareren?

Een dakgoot kan uit verschillende materialen opgebouwd zijn. Denk maar aan zink, pvc, koper en aluminium. Ieder materiaal vereist dan ook een andere aanpak. Als een dakgoot van pvc lekkage vertoont, volstaat vaak al een beetje pvc-lijm, duct tape of afdichting met rubber.

Bij een zinken dakgoot daarentegen zal een professional met vloeibare zink de naad opnieuw verstevigen of solderen. Een aluminium of koperen dakgoot is vaak al hersteld met een polyester reparatieset.

Moet je de dakgoot repareren of vervangen?

Is jouw dakgoot al ouder dan 25 jaar? Dan heeft herstellen weinig zin, want er zal vroeg of laat sowieso weer een probleem optreden. Kies tussen de verschillende soorten dakgoten. Ook bij voortdurende lekkages op verschillende plekken, ben je goedkoper af met de dakgoot in z’n geheel te vervangen. Is er sprake van corrosie? Heeft jouw zinken dakgoot een witte verkleuring? Dan dien je ze spoedig te laten vervangen.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij je dakgoot laten herstellen of vervangen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst