Hoe kan ik mijn zinken dakgoot herstellen?

May 26, 2022

Niets zo vervelend dan een zinken dakgoot die het laat afweten. Ofwel stroomt het water er langs alle kanten uit ofwel merk je het pas op als er plots vocht en schimmel op je binnenmuren ontstaat. Hoe je het ook draait of keert en wanneer je het ook opmerkt, het probleem moet zo snel mogelijk worden opgelost om verdere en ernstigere problemen te vermijden. Een lek is immers vaak het begin van heel wat kopzorgen. Maar hoe kan ik mijn zinken dakgoot nu herstellen en kan ik dit zelf of doe ik beter beroep op een specialist?

Hoe kan je een zinken dakgoot herstellen?

Zinken dakgoot herstellen

Bij zinken dakgoten zijn de zwakke punten zonder meer de soldeernaden. Normaal gezien is de soldeernaad, als ze goed is uitgevoerd, geen zwak punt. Raakt de soldeernaad echter beschadigd door verduring, door afbrokkeling van cement of steentjes of door andere oorzaken, of is de naad gewoon te zwak dan bestaat de kans dat er een lek ontstaat. In dit geval kan je zelf aan de slag door de naad opnieuw te solderen of door het zwakke punt in de dakgoot steviger te maken door het gebruik van vloeibaar zink. Het vloeibare zink kan bovendien ook gebruikt worden voor gaten of scheurtjes op andere plekken in je zinken dakgoot.

Tot slot wordt soms ook roofing op de beschadigde zinken plek gebrand. Pas hier echter mee op. Roofing branden, gebeurt bij hoge temperaturen en zwakke of dunne plekken in de zinken dakgoot kunnen hierdoor nog verder beschadigd worden. 

Je zinken dakgoot laten herstellen door een specialist

Zoals je in de vorige alinea’s al kon lezen, is het herstellen van een zinken dakgoot geen fluitje van een cent. Het vereist heel wat kennis en kunde om deze taak tot een goed einde te brengen. Voeg daarbij nog het feit dat het meestal op grote hoogte moet gebeuren en je weet meteen waarom je voor de herstelling best een specialist onder de arm kunt nemen. De dakwerken service zal de situatie perfect kunnen inschatten en op deze manier de beste en goedkoopste oplossing kunnen aanbieden. Dit kan het herstellen van de dakgoot zijn, maar in het slechtste geval ook het vernieuwen van de dakgoot. Hij of zij zal er in ieder geval voor zorgen dat er geen extra schade wordt aangebracht en dat het probleem op een professionele manier wordt opgelost.

Dakgoten laten herstellen door Dakwerken Apers

Dakwerken Apers herstelt al jaar en dag dakgoten in het Antwerpse. Het is zonder twijfel een van de klussen waarvoor ze het vaakst moeten uitrukken. Ook voor het herstellen van een zinken dakgoot kan je bij hun experten terecht. Contacteer Dakwerken Apers nu vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst