Soorten dakgoten en hun voordelen op een rijtje

Ben je van plan een dakgoot te laten installeren, maar heb je moeite met te kiezen tussen de verschillende soorten dakgoten? In deze blog sommen we de voornaamste soorten op en doen we hun voordelen even voor jou uit de doeken.

1. Mastgoot of hanggoot

Bij wie aan een dakgoot denkt, springt wellicht direct het beeld van een mastgoot oftewel hanggoot in het hoofd. De mastgoot heeft een typische ronde vorm – een halve cirkel – die stevig wordt ondersteund door gootbeugels.

De ronde vorm van deze dakgoot zorgt voor een betere waterafloop, wat de kans op verstoppingen door takjes, blaadjes en vuil verkleint. Daarnaast zijn mastgoten eenvoudig te installeren, goed geprijsd en stevig.

2. Bakgoot

De bakgoot is de dakgoot die je het vaakst terugziet in het straatbeeld, te samen met de hanggoot. Je herkent deze dakgoot aan de rechthoekige vorm, die bestaat uit een platte bodem en verticale randen. Meestal wordt dit type dakgoot gekozen voor landelijke, traditionele woningen.

Het voordeel van deze dakgoten? Ze zijn snel monteerbaar, onderhoudsvriendelijk en makkelijk te herstellen. Omdat de hanggoot zo wijdverspreid is, kan ze uit verschillende soorten materialen bestaan. Denk maar aan pvc, aluminium, zink en roestvrijstaal.

Soorten dakgoten

3. Kilgoot

Heb je een schuin dak dat bestaat uit meerdere dakvlakken? Dan ben je zeker gediend met een kilgoot op de plaatsen waar twee dakvlakken samenkomen. Op die manier wordt regenwater afgevoerd naar een dakgoot die lagergelegen is.

Een kilgoot doet door de ideale waterafleiding het risico op lekken dalen. Ook is dit type dakgoot zeer onderhoudsvriendelijk.

4. Verholen goot

Ben je van plan een dakkapel te plaatsen? Opteer dan voor een verholen goot. Dat is een systeem dat instaat voor de afvoer van regenwater langs de zijkant van een dakkapel. Het woord ‘verholen’ slaat op het feit dat deze dakgoot onder de dakpannen is gelegen.

Uiteraard zorgt die verholen, onzichtbare ligging voor een mooie afwerking en een optimale afvoer van het regenwater.

Gratis en vrijblijvende offerte

Ben je van plan een dakgoot te laten plaatsen? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

 • Bullet points
  Meer dan 30 jaar ervaring
 • Bullet points
  Vele realisaties
 • Bullet points
  Goede en transparante afspraken
 • Bullet points
  Heldere en snelle offerte
 • Bullet points
  Geen onverwachte kosten
 • Bullet points
  Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst