Je buitenmuur met isolatieplaten isoleren

November 29, 2021

Het isoleren van je buitenmuur met isolatieplaten is een van de beste manieren om je woning meteen een veel hogere EPC-waarde te geven. Een woning die langs de buitenzijde een nieuw isolerend jasje krijgt, kan op deze manier maar liefst tot 20 % op energie besparen. Je creëert hierdoor niet alleen een veel aangenamere leefomgeving, maar je zult ook een drastisch verschil merken op je energiefactuur. Zeker nu de energieprijzen de pan uitrijzen. Bij het isoleren van de buitenmuur wordt vaak gekozen voor isolatieplaten. En dat heeft enkele duidelijke redenen.

De voordelen van isolatieplaten voor het isoleren van je buitenmuur

Voor de isolatie van een buitenmuur wordt vaak voor isolatieplaten gekozen. Een logische keuze want deze manier van isoleren heeft vele voordelen:

  • Ruimte: Door de hoge isolatiewaarde van isolatieplaten hoef je geen dikke platen te kiezen en kan je op deze manier heel wat ruimte besparen.
  • Keuze aan materialen en formaten: Isolatieplaten zijn een flexibel product dat in verschillende maten, structuren en vormen verkrijgbaar is. Handig om je gevel op gepaste wijze in te pakken.
  • Budgetvriendelijk: Het isoleren met isolatieplaten is een budgetvriendelijke oplossing aangezien je heel wat gaat besparen op je energiefactuur en aangezien je ook nog kunt rekenen op premies voor de isolatie van je buitenmuur.
  • Makkelijk te plaatsen: De meeste systemen kunnen makkelijk en snel geplaatst worden.
Isolatieplaten buitenmuur

Soorten isolatieplaten om buitenmuur te isoleren

Zoals al aangegeven is er tegenwoordig niet één soort isolatieplaat waarmee je de buitengevel kunt isoleren. Er bestaan heel wat verschillende materialen die elk wel hun voor- en nadelen hebben. Maar dan toch vooral voordelen. We overlopen kort enkele mogelijke materialen, maar raden ook aan om de beste keuze voor jouw specifieke situatie met een expert als Dakwerken Apers te bespreken.

1. XPS:

Deze isolatieplaten zijn gemaakt van XPS of ook wel polystryreen hardschuim genaamd. Dit is een soort van kunststof die tal van voordelen heeft. De verschillende platen schuiven en passen netjes in elkaar en je geniet van een hoge isolatiewaarde. Bovendien hebben ze een goede vochtbestendigheid.

2. PIR:

Een tweede soort isolatieplaten zijn de PIR-platen. PIR-platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde en worden daarom zeer vaak gebruikt voor het isoleren van je buitenmuur met isolatieplaten. PIR-platen zijn zowel in schuim als in plaatvorm verkrijgbaar. In de meeste gevallen wordt voor de plaatvariant gekozen omdat deze het beste isoleert. PIR is vergelijkbaar met PUR maar is iets brandbestendiger.

3. PUR:

Deze naam klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Vooral dan in de schuimvorm. Toch is PUR ook als isolatieplaten verkrijgbaar en is het hierbij vergelijkbaar met PIR. Doordat deze platen een zeer hoge isolatiewaarde hebben, hoeven ze niet al te dik te zijn.


Gevelisolatie plaatsen met Dakwerken Apers

Het plaatsen van gevelisolatie mag dan eenvoudig lijken, het is toch een klus die op de juiste manier moet worden uitgevoerd als je bijvoorbeeld geen condensatie- of schimmelproblemen wilt. Dakwerken Apers helpt je graag bij het plaatsen van je isolatieplaten en heeft hier een jarenlange ervaring mee. Contacteer ze nu om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst