Dakgoten op maat laten plaatsen

January 31, 2022

Vroeger was het eenvoudig. Je kwam een bouwhandel of doe-het-zelfzaak binnen en je kon kiezen uit welgeteld 1 soort dakgoot. Eenvoudig, dat was het zeker wel, maar mooi? De dakgoot paste niet altijd bij de kleur van de gevel en vaak moest je de goot nog zelf op maat snijden ook. Gelukkig zijn deze tijden veranderd en kan je tegenwoordig kiezen uit een brede waaier aan dakgoten die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Bovendien ga je vandaag de dag ook voor dakgoten op maat. Je spreekt gewoon een dakwerken service aan en zij leveren maatwerk af die jouw woning de uitstraling geeft die ze verdient.

Soorten dakgoten

Soorten dakgoten

Bij het kiezen van dakgoten op maat zal je merken dat er tegenwoordig heel wat soorten dakgoten zijn. We zetten graag enkele van de belangrijkste en meest voorkomende dakgoten op  een rij zodat je deze informatie al eens kunt laten be’zink’en. 

1. De mastgoot:

De mastgoot staat ook bekend als de hanggoot en is waarschijnlijk de bekendste onder de dakgoten. Het is de typische ronde goot die op zijn plaats wordt gehouden door gootbeugels. Deze goten zorgen voor een perfect verloop van het water waarbij de kans op verstoppingen zeer klein is. Prijs-kwaliteit zijn ze zeer interessant en deze dakgoten kunnen makkelijk op maat gemaakt en geplaatst worden.

2. De bakgoot:

Een gelijkaardige goot dan de mastgoot is de bakgoot. Het verschil? Terwijl de mastgoot een ronde vorm heeft, is de bakgoot rechthoekig van vorm. Ook deze goten zijn budgetvriendelijk en makkelijk te installeren. Net zoals de mastgoot zijn ze in verschillende materialen beschikbaar: zink, aluminium, pvc en roestvrij staal.

3. De kilgoot:

Waar twee daken samenkomen, vind je vaak een kilgoot. Een kilgoot gaat ervoor zorgen dat het water van deze daken netjes wordt afgevoerd naar een onderliggende mastgoot of bakgoot. Deze dakgoten kunnen perfect op maat gemaakt worden.

4. De verholen goot:

Tot slot is er nog de verholen goot. Zoals de naam al aangeeft, zit deze goot verscholen onder de dakpannen. Het is een goot die vaak bij dakkapellen gebruikt wordt. Onzichtbaar, maar zeer doeltreffend en met een optimale afvoer van water.

Dakgoten op maat via een dakwerken service

Dakgoten op maat

Een dakwerken service zoals dakwerken Apers komt graag een kijkje nemen naar je dak en dakgoten. Tijdens deze vrijblijvende inspectie kunnen ze zich een perfect beeld vormen van de huidige situatie van je dak en op basis daarvan voorstellen doen. Ze bespreken hierbij niet alleen de staat van het dak en de beste oplossing voor de renovatie of vervanging van je dak, maar ook dakgoten op maat komen indien gewenst of indien noodzakelijk aan bod. Deze experten kunnen je ook meer vertellen over de verschillende soorten dakgoten.

Dakgoten laten plaatsen via Dakwerken Apers

Voor het plaatsen van dakgoten op maat doe je best beroep op een specialist ter zake. Het gaat namelijk vaak om werken op grote hoogte en dat is niet zonder gevaar. Bij dakwerken Apers beschikken ze over het juiste materiaal en de juiste mensen om deze klus tot een goed einde te brengen. Contacteer Dakwerken Apers daarom vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst