Waar kan ik mijn dak laten inspecteren?

September 28, 2022

Je dak kan maar beter in goede staat zijn als je problemen in de nabije en verre toekomst wilt vermijden. Zeker bij oudere daken is het daarom aangeraden om je dak eens te laten inspecteren. Een dakinspectie verschaft je waardevolle informatie over de staat van je dak en over de probleemgebieden. We bekijken wat de inspectie van je dak kost, waarom je het best laat uitvoeren en waar je terechtkunt om deze inspectie te laten uitvoeren.

Hoeveel kost het laten inspecteren van mijn dak?

Dak laten inspecteren

Reken over het algemeen op een paar honderd euro voor het laten inspecteren van je dak. Het is moeilijk om er een vaste prijs op te kleven aangezien veel afhangt van welke inspecties er moeten gebeuren en hoe groot je dak natuurlijk is. Daarnaast kost het inspecteren van een plat dak ook een stuk minder dan het inspecteren van een hellend dak. Logisch natuurlijk aangezien er andere materialen nodig zijn om de inspectie uit te voeren. Dit zijn natuurlijk indicatieve prijzen. Lees onderaan dit artikel waar je vrijblijvend een offerte kunt aanvragen om een inspectie van je dak te laten uitvoeren. Een absolute aanrader voor alle dakwerken en inspecties in en rond Antwerpen.

Waarom zou je jouw dak laten inspecteren?

Bij nieuwe daken is een dakinspectie helemaal niet nodig. Bereikt je dak echter de leeftijd van 20 jaar of koop je een woning met een dak dat er al minstens 20 op ligt dan raden we wel een dakinspectie aan. Oudere daken kunnen immers ernstige gebreken vertonen en daardoor komt niet alleen de stabiliteit in gevaar maar verhoogt ook de kans op lekkages en schade aan de rest van de woning. Een inspecteur die je dak gaat inspecteren kan de zwakke plekken vaststellen vooraleer deze zwakke plekken ook echt problemen vormen. Daarnaast kan hij in samenwerking met de dakwerker ook verbeteringsacties en herstellingen voorstellen. Je dak laten inspecteren mag dan wel geld kosten, maar op langere termijn levert je het alleen maar geld op. Proactief zullen er immers kleine herstellingen worden uitgevoerd die vermijden dat je later hoge herstellingskosten of zelfs vervangingskosten zult moeten betalen.

 Een professionele dakinspecteur weet waar hij of zij op moet letten en analyseert het kleinste scheurtje of de geringste afwijking om zo toekomstige problemen te vermijden.

Waar vind ik een goede dakinspecteur?

Dakwerken Apers is een van die bedrijven waardoor je een grondige inspectie van je dak kunt laten uitvoeren. Door beroep te doen op Dakwerken Apers doe je meteen beroep op een vakman die je dak niet alleen kan inspecteren maar ook kan herstellen en renoveren waar nodig. Hiermee heb je meteen twee vliegen in één klap en kan je weer verschillende jaren onbezorgd verder. 

Vrijblijvend een offerte aanvragen voor je dakinspectie

Contacteer nu Dakwerken Apers voor een vrijblijvende offerte voor het laten inspecteren van je dak. Ze maken graag tijd vrij om je dak tot in de kleinste details onder de loep te nemen. Nadien worden de zwakke plekken samen met de klant overlopen en wordt er een offerte op maat gemaakt voor de nodige herstellingen en eventuele vervangingen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst