Tips voor de reparatie van je nokvorst

August 29, 2022

Het dak van je woning verdient een goed onderhoud. Sla je dit advies in de wind dan zal je vroeg of laat, eerder vroeg dan laat, geconfronteerd worden met onaangename schade en zelfs gezondheidsproblemen. Het dak van je woning vormt immers een cruciale barrière tegen wind, regen, vorst, sneeuw en andere minder aangename folietjes van onze Moeder Aarde. Geen dak zonder een nokvorst. Wij vertellen je wat de nokvorst precies is en waarom de reparatie van je nokvorst zo belangrijk is. 

Wat is de nokvorst?

Nokvorst reparatie

Misschien doet de naam ‘nokvorst’ wel een belletje rinkelen, maar weet je toch niet precies wat het nu is. Dat het iets met het dak te maken heeft, dat zal dankzij het woord nok wel duidelijk zijn.  En inderdaad, voor de nokvorst moeten we het dak op klimmen en wel naar de bovenste regionen van het dak. De nokvorst zijn immers die halfronde dakpannen die je bovenaan het dak vindt en die je dak samenhouden. Naast het samenhouden van je dak, gaat de nokvorst er ook voor zorgen dat de dakpannen netjes op hun plaats blijven liggen. En dit ook als er een stevige wind opduikt of een storm passeert. Tot slot is er nog het esthetische aspect van de nokvorst. Met een nokvorst zit je dak en je huis in het algemeen namelijk strak in het pak. 

Waarom je nokvorst laten repareren?

Reparatie van nokvorsten komt vooral voor bij iets oudere woningen waarbij de nokvorsten nog vast werden gezet met behulp van cement. Op zich een goede en stevige keuze, maar zoals bij zovele materialen gaat ook cement nar verloop van tijd en door de grillen der natuur slijten en poreus worden. Dit kan leiden tot scheuren in het cement en het uiteindelijke loskomen van de nokvorsten en nadien de onderliggende dakpannen. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat lekkages en alle bijhorende schade op dat moment niet meer te vermijden zijn. Het tijdig laten repareren van de nokvorsten door een professionele dak en gevelwerken service is dus van cruciaal belang om verdere schade te vermijden. 

Enkele tips voor de renovatie van je nokvorst

  • Laat de reparatie van je nokvorst door een ervaren dakwerker uitvoeren. Het repareren van een dak houdt risico’s in. Zeker omdat je op grote hoogte werkt. Een reden te meer om op een professionele dakdekker beroep te doen.
  • Wacht niet met de reparatie. Een klein scheurtje kan al grote gevolgen hebben. Gevolgen zoals vocht die op het eerste zicht misschien niet zichtbaar zijn maar enkele maanden of jaren later wel voor onherroepelijke schade hebben gezorgd.
  • Voor het repareren van nokvorsten bestaan er verschillende technieken. De dakdekker zal je meer kunnen vertellen over de technieken die op jouw dak kunnen toegepast worden. Denk maar aan het vervangen van de huidige cement door een nieuwe cementlaag, het gebruik van speciale dakpasta of het vervangen van de huidige nokvorsten door een ventilerende versie.

Laat je nokvorst repareren door Dakwerken Apers 

De reparatie van dit cruciale onderdeel van je dak kan je maar beter op professionele wijze laten uitvoeren. Bij de woorden professioneel en dakwerken denken we meteen aan Dakwerken Apers. Contacteer ze vrijblijvend om een inschatting te laten maken van de mogelijke reparatiewerken en bijhorende kosten.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst