Hulp inroepen bij schade aan je dak door storm

June 22, 2024

Wanneer een storm woedt en de veilige haven van ons huis bedreigt, is het essentieel om te weten hoe we snel en efficiënt kunnen reageren. In dit artikel duiken we in de cruciale stappen die je moet ondernemen wanneer jouw dak schade heeft opgelopen door een storm. We benadrukken het belang van het inschakelen van een professionele dakwerker, niet alleen om de schade vakkundig te herstellen en je dak te laten inspecteren maar ook om toekomstige problemen te voorkomen. Daarnaast verkennen we de wereld van verzekeringen en geven we inzicht in hoe je de stormschade aan jouw dak gedekt kunt krijgen. Met de juiste kennis en acties kunt je de storm trotseren en jouw dak in topconditie houden.

Waarom beroep doen op een professionele dakwerker bij schade aan je dak door storm?

Het inschakelen van een professionele dakwerker bij stormschade aan je dak is cruciaal om verschillende redenen.

1. Ten eerste, veiligheid:

Dakwerkers zijn getraind om op hoogte te werken en beschikken over de juiste veiligheidsuitrusting. Zelf reparaties uitvoeren kan gevaarlijk zijn zonder de juiste kennis en apparatuur.

2. Ten tweede, expertise:

Professionele dakwerkers hebben de ervaring en kennis om de schade correct te beoordelen en de meest effectieve herstelmethoden toe te passen. Ze kunnen ook verborgen schade opsporen die je misschien over het hoofd zou zien.

3. Ten derde, kwaliteit:

Met hun gespecialiseerde vaardigheden zorgen dakwerkers voor reparaties die de levensduur van je dak verlengen. Ze gebruiken materialen van hoge kwaliteit die beter bestand zijn tegen toekomstige weersinvloeden.

4. Ten vierde, garantie:

Veel dakwerkers bieden garantie op hun werk, wat je extra gemoedsrust geeft. Als er later problemen ontstaan, kun je rekenen op hun ondersteuning.

5. Ten vijfde, kostenbesparing:

Hoewel het inhuren van een professional initieel duurder lijkt, kan het op lange termijn kosten besparen door verdere schade en dure noodreparaties te voorkomen.

6. Ten slotte, verzekering:

Veel verzekeraars vereisen dat reparaties worden uitgevoerd door gecertificeerde professionals om dekking te garanderen. Zelfreparaties kunnen leiden tot geschillen bij het claimen van schadevergoeding. Het is daarom aan te raden om bij stormschade altijd een professionele dakwerker te raadplegen.

Denkt de verzekering stormschade aan je dak in België?

In België wordt schade aan het dak door stormen meestal gedekt door de brandverzekering, die hoewel niet verplicht, door de meeste mensen wordt afgesloten. De wet definieert een storm als een windkracht van 100 km/u, maar sommige verzekeraars hanteren een drempel van 80 km/u. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden van uw verzekering te controleren om te zien welke definitie zij hanteren en welke dekking zij bieden. Schade door storm aan zaken zoals dakpannen of zonnepanelen valt doorgaans onder de dekking van de brandverzekering. Bovendien kan de burgerlijke aansprakelijkheid van de verzekering ook tussenkomen als bijvoorbeeld een dakpan van uw huis door de storm in het raam van een buurman vliegt.

Wat moet ik doen als mijn dak door een storm beschadigd is?

Als je dak beschadigd is door een storm, is het belangrijk om snel en zorgvuldig te handelen om verdere schade te voorkomen en de herstelprocessen in gang te zetten. Begin met het inspecteren van de schade zodra het veilig is; vermijd het betreden van beschadigde gebieden die onveilig kunnen zijn. Maak foto's van de schade voor je administratie en als bewijs voor de verzekeringsmaatschappij. Neem contact op met je verzekeraar om de schade te melden en informeer naar de procedure voor schadeclaims. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele dakdekkers voor de herstelwerkzaamheden. Zorg ervoor dat je tijdelijke reparaties uitvoert om verdere schade door bijvoorbeeld regen te voorkomen. Dit kan inhouden dat je een zeil over het beschadigde deel van het dak plaatst. Wacht met permanente reparaties totdat je goedkeuring hebt van je verzekeraar, aangezien zij mogelijk een expert willen sturen om de schade te beoordelen. Houd alle bonnen en documentatie van uitgevoerde werkzaamheden en gemaakte kosten bij, aangezien je deze nodig hebt voor jouw schadeclaim. Het is ook verstandig om na te gaan of er preventieve maatregelen zijn die je kunt nemen om toekomstige schade te beperken, zoals het verstevigen van het dak of het regelmatig laten inspecteren van je dak.

Schade aan je dak door storm door Dakwerken Apers laten herstellen

Dakwerken Apers staat bekend om zijn expertise in dakrenovatie en reparatie, vooral na stormschade. Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche, biedt het bedrijf een gratis dakinspectie aan om potentiële schade te beoordelen en verdere problemen te voorkomen. Hun team van geschoolde professionals is gespecialiseerd in zowel hellende als platte daken en werkt met heel wat materialen, van traditionele pannen en leien tot moderne pvc en roofing. Dakwerken Apers zet zich in voor kwaliteit en duurzaamheid, door alleen samen te werken met leveranciers van hoogwaardige grondstoffen. Ze begrijpen het belang van een sterk en veilig dak, vooral na extreme weersomstandigheden, en streven ernaar om elke reparatie grondig en efficiënt uit te voeren, met aandacht voor detail en respect voor de structuur van uw woning. Klinkt dat ook voor jou als de ideale partner dan kan je hen hier contacteren!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst