Wat is de prijs per m2 om je dak te vernieuwen?

April 6, 2022

Dakwerken zijn een serieuze investering. Zeker als het gaat om het volledige vernieuwen van je dak. Om een beter beeld te krijgen van de kosten gaan mensen vaak online op zoek naar de prijs per m2 om je dak te vernieuwen. Deze prijzen lopen echter sterk uit uiteen. Wij vertellen graag welke factoren deze prijs beïnvloeden en vertellen je ook wat meer over de premies waarop je beroep kunt doen om de prijs te drukken. 

Factoren die de prijs per m2 om je dat te vernieuwen beïnvloeden?

Prijs dak vernieuwen per m2

Het is heel moeilijk, misschien zelfs onmogelijk om zomaar een prijs per m2 te kleven op het vernieuwen van je dak. Kom je een dakwerker tegen die je het zo kan vertellen of vind je online prijzen per m2 neem dit dan zeker met een korrel zout. Er zijn immers zoveel verschillende factoren die deze prijs beïnvloeden. Is het een plat dak dat vernieuwd moet worden of heb je een hellend dak? Welke materialen hebben je voorkeur bij het vernieuwen van het dak en voor welke dakgoten ga je bijvoorbeeld? Wil je graag dat er ook isolatie wordt aangebracht of toch niet? Gaat het om het dak van je woning of gaat het om het dak van een tuinhuis of garage? Betekent je dak vervangen, gewoon de bovenste laag vervangen of ook het hele gebinte? Het zijn maar enkele van de vele vragen die moeten beantwoord worden als je een correcte prijs per m2 wilt voor het vernieuwen van je dak.

Belangrijk is daarom dat je op zoek gaat naar een dakwerker die er geen problemen mee heeft om eens een kijkje te komen nemen en die je vrijblijvend een voorstel of een offerte kan voorleggen. Het is de enige manier om echt 100% zeker te zijn van een correcte prijs per m2. 

Premies om de kosten van je dakvernieuwing te drukken

Er zal heel wat premies die de prijs per m2 om je dak te vernieuwen, kunnen drukken. Het gaat om premies zoals deze voor dakisolatie of de algemene renovatiepremie waarmee je tot 30% van je totaalprijs kunt terugvorderen. Tot slot zijn er ook interessante Btw-verlagingen waarvoor je misschien in aanmerking komt.

Om op de hoogte te zijn en te blijven van de exacte premies waarop je beroep kunt doen en van de hoogte van de premies is het best om websites zoals deze van de Vlaamse Overheid of de website premiezoeker in het oog te houden. Naast een overzicht van alle premies vind je hier ook de voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Je dak vernieuwen tegen de beste prijs 

In en om Antwerpen staat Dakwerken Apers bekend om hun scherpe prijs in combinatie met een uitmuntende klantentevredenheid, een piekfijne uitvoering en jaren van expertise. Het is ook een van die bedrijven die je met alle plezier een vrijblijvende offerte stuurt en indien nodig een correcte inschatting van de situatie ter plaatse komt maken.


Lees verder ook:

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst