Wat is de prijs voor het isoleren van mijn buitenmuur?

September 30, 2023

Een buitenmuur isoleren is een goede manier om je woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Maar wat is de prijs om een buitenmuur te laten isoleren? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het soort isolatiemateriaal, de oppervlakte van de muur en de afwerking van de gevel. In dit artikel proberen we je een overzicht te geven van de mogelijkheden en de prijzen voor buitenmuurisolatie. Iedere situatie is echter verschillend en materiaalprijzen durven weleens fluctueren dus het beste is om nog altijd een exacte offerte bij je dakwerker op te vragen.

De prijs voor het isoleren van een buitenmuur

Prijs buitenmuur isoleren

Er zijn twee manieren om een buitenmuur te isoleren: spouwmuurisolatie en gevelisolatie. Spouwmuurisolatie is het meest voordelig en eenvoudig. Het bestaat uit het opvullen van de spouw (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) met isolatiemateriaal, zoals glaswol, EPS-parels of PUR-schuim. Spouwmuurisolatie kost gemiddeld tussen de 15 en 25 euro per m2. Het is geschikt voor woningen die een spouw hebben die minstens 5 cm breed is en niet vervuild of beschadigd is. Een goede oplossing, maar niet onze voorkeuroptie aangezien isolatie van de buitenmuur toch op vele vlakken een streepje voor heeft.

Gevelisolatie is duurder en complexer, maar ook effectiever en duurzamer. Het bestaat uit het aanbrengen van isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de muur, zoals EPS-platen, minerale wol of houtvezelplaten. Voor het isoleren van je buitenmuur met gevelisolatie betaal je gemiddeld een prijs tussen de 80 en 120 euro per m2, de soorten isolatieplaten bepalen vaak de prijs . Het is geschikt voor woningen die geen spouw hebben of waarvan de spouw niet geschikt is voor isolatie. Bovendien geeft gevelisolatie je de kans om je gevel een nieuwe look te geven met verschillende afwerkingsmaterialen, zoals crepi, steenstrips, hout of metaal.

Wat zijn de voordelen van buitenmuurisolatie?

Buitenmuurisolatie is een manier om je woning beter te isoleren en te beschermen tegen warmteverlies, koudebruggen, geluidshinder en weersinvloeden. Door isolatieplaten tegen de bestaande buitenmuur te plaatsen en af te werken met een nieuwe gevelbekleding, geef je je huis een isolatiemantel die vele voordelen heeft.

De voordelen van buitenmuurisolatie zijn:

 1. Je kunt een dikkere isolatielaag aanbrengen dan bij spouwmuurisolatie, waardoor je meer warmte binnenhoudt in de winter en buitenhoudt in de zomer.
 2. Je kunt koudebruggen en condensatieproblemen vermijden door een doorlopende laag isolatie te plaatsen die geen onderbrekingen heeft.
 3. Je kunt de muren als warmtebuffer laten fungeren, waardoor de temperatuurschommelingen in de woonruimte minder worden en de verwarmingsinstallatie minder vaak aan- en afslaat.
 4. Je kunt je gevel beter beschermen tegen weer en wind, waardoor je minder onderhoudskosten hebt en de levensduur van je muur verlengt.
 5. Je kunt ook akoestisch isoleren en straatgeluiden beter buiten houden met de gepaste isolatie.
 6. Je kunt kiezen uit verschillende soorten gevelafwerkingen die passen bij je smaak en budget, zoals sidings, crepi, steenstrips, hout, metaal, ...

De prijs voor het isoleren van een buitenmuur bij Dakwerken Apers

De prijs voor het isoleren van je buitenmuur is dus afhankelijk van je situatie en je wensen. Het is altijd verstandig om vrijblijvend een offerte op te vragen bij een specialist zoals dakwerken Apers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Zo kan je tot wel 40% besparen op je isolatiekosten. Bovendien kan je ook profiteren van premies en subsidies die de overheid aanbiedt voor energiebesparende maatregelen. Zo wordt je buitenmuur isoleren nog voordeliger! Contacteer Dakwerken Apers voor meer info of een op maat gemaakte offerte.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Vele realisaties
 • Goede en transparante afspraken
 • Heldere en snelle offerte
 • Geen onverwachte kosten
 • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst