Het belang van professioneel geplaatste industriële daken

June 22, 2023

Ook industriële gebouwen hebben nood aan een dakbedekking. Meer zelfs, ze hebben nood aan een dakbedekking die beantwoordt aan vaak zeer extreme en zeer specifieke eisen. Meer dan een gewone dakbedekking van een woning moet de dakbedekking immers niet alleen bestand zijn tegen de grillen der natuur maar ook tegen de grillen van wat zich in het gebouw bevindt. Het plaatsen van industriële daken en industriële dakwerken in het algemeen zijn dan ook een kunst op zich. Wij vertellen je graag meer.

Waarom je industriële daken beter door een professional laat plaatsen?

Industriele daken

Industriële daken zijn daken die gebruikt worden voor industriële of commerciële activiteiten, zoals productiehallen, loodsen, magazijnen, werk- en opslagplaatsen, koelhuizen en meer. Deze daken moeten bestand zijn tegen mechanische, thermische en chemische invloeden van buitenaf maar ook van binnenin. Industriële daken kunnen ook verwerkende activiteiten omvatten, zoals voor vervoer, laden en lossen en vereisen vaak een specifieke afdichting en onderhoud om hun levensduur te verlengen en hun veiligheid te garanderen.

Nu we weten dat Industriële daken complexe constructies zijn die veel expertise en ervaring vereisen om correct te plaatsen, is het logisch dat je beter voor een professionele dakwerker kiest om het dak te plaatsen, te renoveren of te onderhouden. Een professionele dakwerker kan de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van het dak garanderen, en eventuele problemen snel en efficiënt oplossen. Bovendien kan een professionele dakwerker advies geven over de beste materialen, isolatie, ventilatie en afwerking voor het dak, rekening houdend met de specifieke behoeften en wensen van jou als klant. Tot slot weet hij of zij ook welke vergunningen eventueel nodig zijn en hoe het zit met keuringen en garanties. Allemaal belangrijke zaken als je ervoor kiest om je industriële dakwerken te laten uitvoeren.  Het mag dan ook duidelijk zijn dat het inschakelen van een professionele dakwerker voor het plaatsen van industriële daken een verstandige investering is die zich op lange termijn terugbetaalt.

De verschillende dakbedekkingen voor industriële daken

Industriële daken zijn vaak onderworpen aan strenge eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en isolatie. Daarom is het belangrijk om de juiste dakbedekking te kiezen die aan deze eisen voldoet. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor industriële daken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende opties.

1. Bitumen dakbedekking:

Dit is een van de oudste en meest gebruikte dakbedekkingen voor industriële daken. Bitumen is een waterdicht materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen, uv-straling en chemische invloeden. Het is ook relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen. Het nadeel van bitumen dakbedekking is dat het gevoelig is voor scheuren en veroudering, waardoor het regelmatig onderhoud nodig heeft.

2. EPDM dakbedekking:

Dit is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als dakbedekking voor industriële daken. EPDM is zeer elastisch, waardoor het bestand is tegen krimp en uitzet door temperatuurschommelingen. Het is ook waterdicht, uv-bestendig en milieuvriendelijk. Het nadeel van EPDM dakbedekking is dat het duurder is dan bitumen en dat het speciale lijm of lasapparatuur nodig heeft om te plaatsen.

3. PVC dakbedekking:

Dit is een kunststof dakbedekking die vooral geschikt is voor platte of licht hellende daken. PVC is lichtgewicht, waterdicht, brandwerend en makkelijk te reinigen. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Het nadeel van PVC dakbedekking is dat het minder elastisch is dan EPDM en dat het kan verkleuren of broos worden door uv-straling.

4. Metalen dakbedekking:

Dit is een dakbedekking die bestaat uit metalen platen of panelen die aan elkaar bevestigd worden. Metalen dakbedekking is sterk, duurzaam, brandwerend en onderhoudsarm. Het is ook geschikt voor zowel platte als hellende daken. Het nadeel van metalen dakbedekking is dat het duurder is dan de andere opties en dat het meer geluid kan maken bij regen of wind.

Dakwerken Apers adviseert je graag over jouw industriële dak

Zoals je merkt zijn er heel wat mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van de juiste industriële dakbedekking. Afhankelijk van de specifieke situatie en wensen kan er ook gekozen worden voor andere materialen of combinaties. Het is daarom raadzaam om advies in te winnen bij een professionele dakdekker zoals Dakwerken Apers die de beste oplossing kan voorstellen. Contacteer hen vrijblijvend voor meer advies.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst