Hoe pak je de meest voorkomende dakproblemen aan?

November 28, 2023

Als je een huis hebt met een dak, dan weet je dat er soms problemen kunnen ontstaan die jouw dak kunnen beschadigen of een lekkage kunnen veroorzaken. Laten we de meest voorkomende dakproblemen eens bekijken en tips geven over hoe je ze kunt oplossen of voorkomen. We vertellen je ook waarom een professionele en goede dakwerker altijd de beste keuze is om jouw dakproblemen op te lossen.

Wat zijn de meest voorkomende dakproblemen?

Hier enkele van de meest voorkomende dakproblemen en hun oplossingen op een rij.

1. Lekkages en vocht

Lekkages zijn het meest voorkomende dakprobleem. Ze kunnen ontstaan door beschadigde of ontbrekende dakpannen, scheuren in de dakbedekking of problemen met de dakgoten . Om lekkages te verhelpen, moet je eerst de bron van het vocht opsporen en vervolgens de beschadigde materialen repareren of vervangen. Je kunt hierbij best een professionele dakdekker inschakelen om de lekkage snel en vakkundig te verhelpen.

2. Schade door weersinvloeden

Extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, hagel en zware regenval, kunnen je dak beschadigen. Dakpannen kunnen verschuiven of breken, en dakgoten kunnen verstopt raken. Na een zware storm moet je jouw dak inspecteren op schade en eventuele problemen zo snel mogelijk aanpakken. Je kunt ook preventieve maatregelen nemen, zoals het regelmatig schoonmaken van jouw dakgoten en het controleren van je dakbedekking op slijtage.

3. Ouderdom

Dakproblemen

Daken hebben een beperkte levensduur en zullen na verloop van tijd slijtage vertonen. De tand des tijds en de grillen der natuur zijn onverbiddelijk en zorgen dan ook voor heel wat dakproblemen. Het is dan ook belangrijk om je dak regelmatig te inspecteren en te onderhouden om de levensduur te verlengen. Als jouw dak verouderd is en tekenen van slijtage vertoont, zoals barsten, kromtrekken of lekkages, kan het tijd zijn voor een dakrenovatie.

4. Ongedierte

Knaagdieren, vogels en insecten kunnen hun weg vinden naar uw dak en nestelen zich in spleten, dakgoten en isolatie. Dit kan leiden tot beschadiging van jouw dakstructuur en isolatiemateriaal. Om ongedierte te bestrijden, is het belangrijk om regelmatig jouw dak te inspecteren, toegangspunten af te dichten en een ongediertebestrijdingsexpert in te schakelen indien nodig.

5. Slechte ventilatie

Een goed geventileerd dak helpt vocht en warmte af te voeren, waardoor de kans op schimmel en houtrot wordt verminderd. Als je dak onvoldoende geventileerd is, kan dit leiden tot problemen zoals vochtplekken, condensatie, schimmelvorming en hogere energiekosten. Om je dak goed te ventileren, kunt je gebruik maken van ventilatieroosters, dakkapellen of mechanische ventilatiesystemen.

Een goede dakwerker voor je dakproblemen

Een goede dakwerker kan je helpen om je dakproblemen op een snelle, veilige en kwalitatieve manier op te lossen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen om voor een goede dakwerker te kiezen. Je zou het allemaal zelf kunnen proberen, maar beroep doen op een professionele dakwerker is echt een goed idee.

  • Advies op maat: Een professionele dakwerker kan je advies geven over de beste oplossing voor je dak. Hij kan je vertellen welke materialen, technieken en afwerkingen het meest geschikt zijn voor jouw situatie. Hij kan ook rekening houden met je budget, je wensen en de geldende regels en normen. Zo kan je een dakrenovatie op maat krijgen die aan al je verwachtingen voldoet.
  • Garantie en kwaliteit: Een professionele dakwerker kan je de nodige garantie bieden op zijn werk. Een dakwerker die erkend en gecertificeerd is, heeft de nodige kennis, ervaring en kwaliteitscontroles om je een hoogwaardig resultaat te leveren. Bovendien kan hij je ook een garantiebewijs geven dat je recht geeft op herstellingen of vervangingen in geval van defecten of schade. Zo kan je met een gerust hart genieten van je nieuwe dak.
  • Tijd en geld besparen: Een professionele dakwerker kan je tijd en geld besparen. Een dakwerker beschikt over de juiste gereedschappen, materialen en machines om je dak te renoveren en dat op een efficiënte en veilige manier. Hij kan ook de nodige vergunningen en premies voor je regelen, zodat je geen administratieve rompslomp hebt. Bovendien kan hij je ook helpen om energie te besparen door je dak beter te isoleren en te ventileren. Zo kan je jouw energiefactuur verlagen en draag je nog een groen steentje bij voor het milieu ook.
  • Veiligheid: Een van de belangrijkste voordelen van beroep doen op een professionele dakwerker is dat hij of zij je eigen veiligheid garandeert. Werken op hoogte is immers niet zonder risico's. Je kan vallen, uitglijden, iets laten vallen of in contact komen met elektriciteit. Een dakwerker weet hoe hij of zij deze gevaren kan vermijden en hoe hij of zij zichzelf en anderen kan beschermen.

Je dakproblemen oplossen via Dakwerken Apers

Zoals je ziet, zijn er heel wat voordelen verbonden aan het inschakelen van een professionele dakwerker voor je dakrenovatie. Als wij spreken over een goede dakwerker denken we meteen aan de mensen van Dakwerken Apers. Kennis en kwaliteit gebundeld in een jasje van persoonlijke service en after-service dat is waar het bij Dakwerken Apers om draait. Contacteer ze vrijblijvend als je meer informatie wenst over het oplossen van jouw dakproblemen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst