Wat zijn de opties als je kiest voor een dak zonder dakpannen?

April 29, 2023

Als mensen spreken over het dak van een woning dan wordt er automatisch gedacht aan dakpannen. Toch hoeft een dak niet automatisch dakpannen te betekenen. Er zijn heel wat alternatieven. Sommige zijn duurder, andere dan weer goedkoper maar allemaal hebben ze hun voordelen en nadelen en ook hun eigen karakteristieke look. Dit zijn meestal de twee belangrijkste redenen waarom mensen trouwens een dak zonder dakpannen wensen: of ze willen een goedkoper alternatief of ze wensen een andere uitstraling. Laten we enkele van de meest voorkomende alternatieven voor een dak zonder dakpannen eens overlopen. Of het nu om een plat dak of een schuin dak gaat.

4 Alternatieven voor een dak zonder dakpannen

Dak zonder dakpannen

1. Een leien dak

Een van de meest stijlvolle dakbedekkingen met een unieke natuurlijke uitstraling, is het leien dak. Leisteen is perfect te gebruiken op hellende daken of als gevelbekleding. Het ziet er echt fantastisch uit en heeft een zeer hoge duurzaamheid. Bovendien vraagt leisteen weinig onderhoud. Er kan gekozen worden tussen echte leien en kunstleien. Echte leien kunnen tot 100 jaar meegaan, maar zijn wel wat duurder dan kunstleien die van vezelcement worden gemaakt.

2. Roofing

Roofing is en blijft een goed alternatief. Zeker als het over platte daken gaat. Roofing is tegenwoordig van zeer hoge kwaliteit en wordt nog steeds op je dak gebrand. Het is prijs-kwaliteit gezien nog altijd een van de beste en meest duurzame dakbedekkingen die er bestaat. De meeste roofing daken zijn bovendien perfect als basis voor een groendak. Je bedekt hiervoor het roofing dak met een wortelvaste folie en je kunt met je groene vingers aan de slag. Een groendak zorgt ervoor dat jouw plat dak in roofing tot wel 3 keer langer meegaat omdat de UV-stralen van de zon voor minder slijtage zullen zorgen. Daarnaast werkt een groendak ook extra isolerend.

3. EPDM

Een ander alternatief is EPDM. Het is iets duurder dan roofing maar heeft wel een langere levensduur. Het wordt niet gebrand maar gelijmd op je plat dak. Ook op je EPDM dak kan je een groendak installeren.

4. Een metalen dakbedekking

Bij een dak zonder dakpannen zou je ook kunnen denken aan een metalen dakbedekking. Misschien niet iets wat je al overwogen had. Eventuele opties in dit geval zijn aluminium, zink, koper of staal. Zink en koper zijn de iets duurdere opties, maar stalen en aluminium platen zijn best betaalbaar. Al deze opties zijn makkelijk te installeren en geven je woning een moderne uitstraling.

Een dak zonder dakpannen va Dakwerken Apers

Zegt een van bovenstaande alternatieven jou wel iets? Had je graag nog wat meer advies over een bepaalde dakbedekking? De mensen van Dakwerken Apers helpen je graag bij het kiezen van de beste dakbedekking. Eventueel komen ze ter plaatse kijken om zo de situatie nog beter in te schatten en een op maat gemaakte en vrijblijvende offerte op te maken. Contacteer ze hier vrijblijvend en ontdek hoe jouw dak zonder dakpannen eruit kan zien.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst