Dak vernieuwen: mogelijk bij alle soorten daken

May 26, 2020

Wil jij je dak vernieuwen en ben je op zoek naar meer informatie of een betrouwbare vakman? In deze blog van Dakwerken Apers lees je meer over de renovatie van dakpannen, roofing en leien. Ook kan je bij ons een gratis en vrijblijvende offerte bekomen.

1. Pannendak vernieuwen

De renovatie van een pannendak stopt niet bij enkel het vervangen van de dakpannen. Zo is het ook mogelijk dat de hele houten of metalen draagstructuur dient vervangen te worden. Ook krijgt deze draagstructuur een beschermende behandeling tegen schimmelvorming, corrosie en ongedierte. Verder wordt ook de isolatielaag mogelijk vernieuwd.

Bij het vernieuwen van je pannendak, kan je bovendien kiezen uit keramische of betonnen dakpannen. Keramische dakpannen zijn gemaakt van betonnen klei. De uitstraling is heel natuurlijk en de levensduurte bedraagt zo’n 50 tot 70 jaar. Ze zijn makkelijk te onderhouden, behouden lang hun kleur en beschermen je dak tegen alle weersomstandigheden.

Betonnen dakpannen bestaan daarentegen uit een mengstel van cement, water en zand. Ze zijn makkelijk te plaatsen en gaan doorgaans zo’n 30 jaar mee, al kan die levensduurte verlengd worden met een waterafwerende coating.

Dak vernieuwen

2. Roofingdak vernieuwen

Is jouw roofingdak aan vernieuwing toe wegens een lek, scheuren of blazen? Dan is het belangrijk om je dak zo snel mogelijk te laten herstellen of volledig te laten vernieuwen. Het is immers maar een kwestie van tijd totdat er waterinsijpeling plaatsvindt, wat kan leiden tot het ontstaan van schimmels en verrotting.

Alles hangt af van hoe groot de schade of slijtage aan je roofingdak is. Indien de schade meevalt, kan het roofingdak hersteld worden aan de hand van vloeibare coating, roofingstroken of pasta en andere vulmiddelen.

Is de schade of slijtage echter aanzienlijk? Dan opteer je het best voor een volledige renovatie van je roofingdak. Je oude roofing hoeft niet eens vervangen te worden, want die kan dienen als een (extra) dampscherm.

3. Leien dak vernieuwen

Bij het vernieuwen van een leien dak zal de prijs sterk afhangen van welke materialen er dienen hersteld of vervangen te worden. Denk maar aan het dakgebinte, de dakisolatie, een dampscherm, de pannenlatten en tengellatten, het onderdak en zelfs de goten en afvoeren.

Ook de leiensoort heeft een grote invloed op het totale prijsplaatje. Je kan gaan voor natuurleien of kunstleien. De levensduur van natuurleien wordt geschat op 80 à 100 jaar. Ze zijn robuust en vragen weinig onderhoud.

Kunstleien hebben met zo’n 35 jaar een kortere levensduur. Ook hebben ze allemaal hetzelfde uitzicht, waardoor ze iets minder authentiek ogen dan natuurleien. Ze zijn daarentegen wel gunstiger geprijsd.

Gratis en vrijblijvende offerte

Wil jij jouw dak vernieuwen door een beroep te doen op een vakkundige en betrouwbare partner? Dan kan je rekenen op de vakmannen van Dakwerken Apers uit Aartselaar. We zijn ervaren in alle mogelijke dakwerken voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten in de hele provincie Antwerpen. Vraag nu jouw gratis en vrijblijvende offerte aan!

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst