Waarom de buitenkant van je huis isoleren de beste keuze is

March 29, 2024

Isolatie is een cruciaal aspect van moderne woningbouw en renovatie, vooral in het licht van de groeiende aandacht voor energie-efficiëntie en duurzaamheid. De keuze tussen binnen- en buitenisolatie kan echter een complexe beslissing zijn, die afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de specifieke behoeften van het gebouw, het budget, en de lange-termijndoelstellingen van de huiseigenaar. Toch zien we meer voordelen in het isoleren van de buitenkant van je huis. Om dit te kaderen geven we graag een overzicht van de voordelen van buitenmuurisolatie en bekijken we ook waarom het isoleren van de buitenzijde beter en interessanter is dan de keuze voor binnenmuurisolatie. Tot slot adviseren je graag over het aanvragen van een offerte voor gevelisolatie.

De voordelen van het isoleren van de buitenkant van je huis

Het isoleren van de buitenkant van je huis, ook bekend als buitenmuurisolatie, is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en je wooncomfort te verhogen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die deze vorm van isolatie kan bieden:

1. Lagere energierekening

Buitenmuurisolatie zorgt voor een naadloze isolatieschil rond je huis, waardoor warmteverlies in de winter en oververhitting in de zomer worden verminderd. Dit kan leiden tot een aanzienlijke verlaging van je energiekosten, soms wel tot 25%.

2. Verhoogd wooncomfort

Een goed geïsoleerde buitenmuur helpt om een constante binnentemperatuur te handhaven, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Dit betekent minder tocht en koude plekken in de winter en een koeler interieur in de zomer waardoor je algemene comfort erop vooruit gaat.

3. Bescherming tegen weersinvloeden

Buitenmuurisolatie biedt extra bescherming tegen vocht, vorst en andere weersinvloeden. Dit kan helpen om de levensduur van je gevel te verlengen en onderhoudskosten op lange termijn te verlagen.

4. Esthetische verbetering

Het isoleren van de buitenkant van je huis geeft je de mogelijkheid om je gevel een nieuwe uitstraling te geven. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden beschikbaar, zoals crepi, steenstrips of houten gevelbekleding, waarmee je het uiterlijk van je huis kunt vernieuwen.

5. Ruimtebesparend

Omdat de isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht, verlies je geen kostbare binnenruimte. Dit is vooral voordelig voor kleinere woningen waar elke vierkante meter telt.

6. Geluidsreductie

Buitenmuurisolatie kan ook helpen om het geluid van buitenaf te verminderen, wat zorgt voor een rustigere en stillere leefomgeving.

7. Waardevermeerdering van je woning

Een goed geïsoleerd huis is aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Potentiële kopers zijn vaak bereid meer te betalen voor een energiezuinige woning.

8. Milieuvriendelijk

Door het verminderen van het energieverbruik draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Buitenmuurisolatie vs binnenmuurisolatie

Buitenisolatie, ook wel bekend als buitengevelisolatie, biedt meerdere voordelen die het niet alleen een effectieve, maar ook een aantrekkelijke optie maken voor veel huiseigenaren. Een van de belangrijkste voordelen is de energiebesparing die het oplevert. Je zou er echter ook voor kunnen kiezen om je buitenmuur langs binnen te laten isoleren. Dit is echter niet meteen de optie waar wij voor zouden kiezen en wel om de volgende redenen.

Een niet te onderschatten voordeel is dat er bij buitenisolatie geen ruimteverlies binnenin de woning optreedt. In tegenstelling tot binnenisolatie, waarbij de isolatie aan de binnenzijde van de muren wordt aangebracht en dus ruimte inneemt, blijft bij buitenisolatie de binnenruimte volledig behouden.

Buitenisolatie kan ook effectief vochtproblemen in de muur voorkomen, wat een belangrijk aspect is in het behoud van de structuur van het gebouw. Het is vaak minder arbeidsintensief dan binnenisolatie, wat kan resulteren in lagere installatiekosten.

De keuze tussen binnen- en buitenisolatie hangt uiteindelijk af van de specifieke situatie en voorkeuren van de huiseigenaar. We raden dan ook aan om steeds deskundig advies in te winnen bij een bedrijf zoals Dakwerken Apers.

Een offerte voor gevelisolatie aanvragen

Wanneer je een offerte aanvraagt voor gevelisolatie, zijn er verschillende belangrijke aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt. Hier zijn enkele cruciale punten om in overweging te nemen:

1. Garantievoorwaarden

Controleer de garantievoorwaarden die de isolatiespecialist biedt. Dit kan je bescherming bieden tegen eventuele toekomstige problemen.

2. Methode van Aanbrengen

De wijze waarop de isolatie wordt aangebracht, kan invloed hebben op de effectiviteit ervan. Bespreek de methode met uw specialist.

3. Referenties en Recensies

Zoek naar referenties en recensies van eerdere klanten om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de isolatiespecialist te beoordelen.

Om je offerte nog interessanter te maken, kan je bij je isolatiespecialist ook nagaan op welke premies of subsidies je recht hebt. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen kosten en kwaliteit om het beste resultaat te bereiken voor jouw specifieke situatie.

De buitenkant van je huis isoleren via Dakwerken Apers

Als je overweegt om de buitenkant van je huis te isoleren, is het raadzaam om een specialist te raadplegen voor advies op maat en een offerte op basis van jouw specifieke situatie. Elk huis is uniek, en wat voor de ene woning werkt, is misschien niet de beste oplossing voor de andere. Bij Dakwerken Apers kan je terecht voor deskundig advies en een offerte op maat. Contacteer hen vrijblijvend hier.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst