Welke dakbedekking kiezen voor je aanbouw?

November 28, 2022

Extra ruimte nodig in je woning? Je kunt een verdieping bijbouwen als dat is toegelaten, maar je kunt ook voor een andere en populairdere optie kiezen; het plaatsen van een aanbouw aan je woning. Een aanbouw is de oplossing bij uitstek om je woning niet alleen groter te maken, maar ook extra uitstraling te geven. Je kunt zo een modern aspect aan een oude woning toevoegen of je woning bijvoorbeeld met een houten aanbouw helemaal state-of-the-art maken. Je kunt verschillende kanten op qua materiaal en inrichting en ook voor de dakbedekking van je aanbouw zijn er verschillende mogelijkheden. In dit artikel bekijken we welke dakbedekking je voor een aanbouw kunt kiezen en wat de voordelen van iedere soort zijn.

De verschillende soorten dakbedekking voor je aanbouw

Dakbedekking aanbouw

1. Dakpannen: 

De klassieker onder de klassiekers is natuurlijk de dakpan. Dakpannen zijn wel alleen een optie wanner je aanbouw over een schuin dak beschikt. Afhankelijk van de dakpan kan je voor een landelijke, traditionele of moderne uitstraling gaan. Tegenwoordig is zo goed als elke vorm en elke kleur wel beschikbaar. Zo vormen een prijs-kwaliteit gezien zeer goede dakbedekking voor je aanbouw en de keramische dakpannen van tegenwoordig gaan wel tot 70 jaar mee. Tijd genoeg om zonder zorgen van je aanbouw te genieten. Betonnen dakgoten gaan maar een 30-tal jaar mee, hoewel je de levensduur kunt verlengen met een coating.

2. Glas: 

Wie het licht- en ruimtegevoel wilt creëren, kan misschien voor een dakbedekking van glas kiezen. Vaak wordt er dan een houtskelet gebruikt met bijvoorbeeld beukenhout, teak of padouk waarbij het glas op de balken wordt geplaatst. Het geeft een prachtige uitstraling! Modern met toch een landelijke touch. Het is een goed isolerende en duurzame oplossing, maar voor glas betaal je tegenwoordig wel wat.

3. Roofing: 

De populairste dakbedekking bij een aanbouw met een plat dak is nog steeds roofing of bitumen. Roofing of bitumen wordt in lange stroken op je dak gebrand en is een relatief goedkope oplossing die tientallen jaren meegaat. Hoewel je het in principe zelf kunt leggen, raden we toch aan om een beroep te doen op een dakwerken Antwerpen service die het leggen van roofing onder de knie heeft. Een roofing of bitumen dak dat niet volgens de regels van de kunst is geplaatst, kan immers serieuze problemen opleveren.

4. EPDM: 

EPDM is vergelijkbaar met roofing en is perfect om als dakbedekking voor je aanbouw te gebruiken. In tegenstelling tot roofing gaat het hier echter niet om individuele stroken maar wel om één lap naadloze dakbedekking die op het dak wordt aangebracht. Het grote voordeel van EPDM is dat de kans op scheuren of lekkages minder groot is dan bij roofing. Hierdoor geniet EPDM ook van een veel langere levensduur dan roofing.

Dakbedekking voor je aanbouw via Dakwerken Apers

In de provincie Antwerpen en omstreken verzorgt Dakwerken Apers al jaar en dag de installatie en renovatie van daken. Ze plaatsen niet alleen daken voor nieuwbouwwoningen, tuinhuizen en carports maar ook voor je aanbouw. Hierbij doen ze een beroep op hun jarenlange ervaring en expertise om je te helpen bij de keuze van de beste dakbedekking. Contacteer Dakwerken Apers hier vrijblijvend en ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst