Alles wat je wilt weten over de renovatie van daken

November 1, 2023

Ben jij klaar om jouw dak ook een nieuwe look te geven? Dan wil je vast en zeker alles weten over de renovatie van daken. Van het financiële plaatje tot de redenen waarom een dakrenovatie een goede keuze is en hoe je een goede dakwerker kunt vinden. In dit artikel proberen we jou alles te vertellen over het thema dakrenovatie. Sit back, relax and read.

Hoeveel kost de renovatie van je daken?

Wat zijn de kosten van een renovatie van daken? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het type dak, de oppervlakte, de materialen, de arbeidsuren en de eventuele extra werkzaamheden. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de 2000 en 15000 euro voor een volledige dakrenovatie. Het is daarom verstandig om eens een offerte bij Dakwerken Apers aan te vragen. Een dakrenovatie is trouwens ook interessant omdat je in aanmerking komt voor heel wat leuke premies en subsidies die het financiële plaatje nog interessanter maken. Dankzij deze premies en dankzij de lagere energiekosten is het een investering die zich op termijn terugverdient.

Renovatie van daken

Waarom een dakrenovatie laten uitvoeren?

Een renovatie van daken is een goede keuze om verschillende redenen.

  • Ten eerste kan een oud of beschadigd dak leiden tot warmteverlies, vochtproblemen en hogere energiekosten. Door je dak te renoveren, kun je de isolatie, de waterdichtheid en de uitstraling van je woning verbeteren.
  • Ten tweede kan een renovatie van je dak de waarde van je huis verhogen. Een nieuw of gerenoveerd dak geeft een frisse en moderne indruk aan potentiële kopers. Het kost dan wel wat om het dak te laten renoveren maar houd er ook rekening mee dat er subsidies en premies zijn van de overheid, je netbeheerder en van de provincie en gemeente.
  • Ten derde kan een renovatie van je dak je meer comfort en veiligheid bieden. Een goed onderhouden dak beschermt je tegen weersinvloeden, geluidshinder en ongedierte. Wat comfort betreft, heb je dankzij dakrenovatie ook minder kans op lekkages, schimmelvorming en brand.

Kortom, een renovatie van je dak is een goede keuze omdat het je woning energiezuiniger, waardevoller, comfortabeler en veiliger maakt.

Kan ik rekenen op premies bij de renovatie van daken?

Als je jouw dak wilt renoveren, kan je in België gelukkig profiteren van verschillende premies en subsidies die je helpen om de kosten te verlagen. Een van de belangrijkste premies is Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse Overheid. Die kun je aanvragen als je jouw dak of zoldervloer laat isoleren en eventueel gelijktijdig asbest laat verwijderen. Deze premie bedraagt €8 per m² of 35% of 50% van het totaalbedrag, afhankelijk van jouw inkomen en de aard van de werken. Je moet wel minstens €2500 exclusief btw aan facturen kunnen voorleggen en de werken laten uitvoeren door een aannemer. Voor meer en de laatste info verwijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse Overheid.

Naast Mijn VerbouwPremie kan je ook nog andere premies krijgen van verschillende instanties zoals de EPC-labelpremie bij energierenovatie van Fluvius, de Totaalrenovatiebonus van Fluvius, de huur- en isolatiepremie en misschien wel gemeentelijke en provinciale premies. Aangezien het landschap der premies regelmatig verandert, is het nuttig om ook zelf op het moment van dakrenovatie op zoek te gaan naar de premies waar je recht op hebt en check zeker ook eens bij de dakwerken service zelf omdat zij ook vaak een idee hebben van de premies die op dat moment van toepassing zijn.

Dakrenovatie via Dakwerken Apers

Dakwerken Apers is gespecialiseerd in het renoveren van daken. Zowel voor particulieren als voor bedrijven bezorgen zij steeds een offerte op maat en een oplossing op maat. Dit kan zowel voor het renoveren als voor het vernieuwen van daken zijn. Neem vrijblijvend contact met hen op voor meer informatie.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst