De beste isolatie voor je buitengevel

September 30, 2023

Een van de beste manieren om energie te besparen en je huis comfortabeler te maken, is door je buitengevel te isoleren. Dit betekent dat je een laag isolatiemateriaal aanbrengt op de buitenkant van je muren, waardoor je warmteverlies vermindert en je binnenklimaat verbetert. Daarnaast verhoog je ook de algemene waarde van je woning, verminder je geluidsoverlast en geef je de woning met de juiste afwerking een prachtig nieuwe look. Laten we eens kijken wat de beste isolatie voor je buitengevel is en wie je kan helpen bij het plaatsen van gevelisolatie.

Spouwmuurisolatie vs isolatieplaten

Isolatie buitengevel

Isolatieplaten zijn een vorm van thermische isolatie die bestaan uit platen van kunststof, hout, glaswol of andere materialen. Ze worden tegen de binnen- of buitenkant van een muur geplaatst om de warmteoverdracht te verminderen. Spouwmuurisolatie daarentegen is een vorm van isolatie die bestaat uit het opvullen van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur met isolatiemateriaal zoals glaswol, steenwol of EPS-parels.

Isolatieplaten hebben verschillende voordelen ten opzichte van spouwmuurisolatie. Ten eerste zijn ze makkelijker te plaatsen, omdat ze geen ingrepen in de bestaande muur vereisen. Ze kunnen ook op maat gesneden worden om zich aan te passen aan de vorm en afmetingen van de muur. Ten tweede bieden ze een betere isolatiewaarde, omdat ze een hogere dichtheid en dikte hebben dan het materiaal dat in de spouw wordt gespoten. Ze voorkomen ook koudebruggen, waar warmte kan ontsnappen via openingen of scheuren in de muur. Ten derde zijn ze duurzamer, omdat ze beter bestand zijn tegen vocht, schimmel en ongedierte. Ze hebben ook een langere levensduur dan spouwmuurisolatie, die na verloop van tijd kan inzakken of verouderen.

Kortom, isolatieplaten zijn een betere keuze dan spouwmuurisolatie als het gaat om het thermisch isoleren van een woning. Ze zijn eenvoudiger te installeren, effectiever in het besparen van energie en kosten, en milieuvriendelijker in het gebruik.

De voordelen van isolatieplaten

Nu we de isolatieplaten met spouwmuurisolatie hebben vergeleken zetten we de voordelen van de platen nog eens op een rij:

  • Minder energie, minder kosten: Ze besparen energie en verlagen je verwarmingskosten, omdat ze de warmte in de winter binnenhouden en de hitte in de zomer buitenhouden. Zo verhoog je ook je wooncomfort en verklein je je ecologische voetafdruk.
  • Eenvoudige installatie dus lage arbeidskost: Ze zijn makkelijk te verwerken en aan te brengen op verschillende plaatsen, zoals daken, wanden, vloeren en spouwmuren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten isolatieplaten, zoals PIR, EPS, XPS, steenwol, glaswol of houtvezel, afhankelijk van je wensen en budget.
  • Stijgende waarde van je woning: Ze verhogen de waarde van je woning, omdat ze de energieprestaties verbeteren. Dit is belangrijk voor de verkoop- en huurmarkt, maar ook voor de EPB-eisen (Energieprestaties en Binnenklimaat) die gelden voor nieuwbouwwoningen of renovaties.

Isolatieplaten zijn dus een slimme investering die je veel voordelen kan opleveren op lange termijn.

De isolatie van je buitengevel via Dakwerken Apers

Voor het plaatsen van de isolatie op je buitengevel is er maar één adres; Dakwerken Apers. Gespecialiseerd in alle gevel- en dakwerken zijn zij de perfecte partij om deze klus op professionele wijze uit te voeren. Contacteer ze nu voor een vrijblijvende offerte voor de isolatie van je buitenmuur.

Map dakwerken apers

Algemene Dakwerken Apers BVBA

Pierstraat 420
2630 Aartselaar

Tel:    03 844 33 00
Fax:   03 844 71 88

info@dakwerken-apers.be
www.dakwerken-apers.be

4.5 stars

Tevreden klanten belonen ons gemiddeld met

4,7/5

Gratis Offerte

Voorkom hoge kosten en verdere schade aan uw dak

Bedankt! We contacteren u spoedig.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
...of bel ons zelf op

Waarom kiezen voor Apers?

  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Vele realisaties
  • Goede en transparante afspraken
  • Heldere en snelle offerte
  • Geen onverwachte kosten
  • Punctueel, steeds op tijd

Onze klanten zeggen waarom...

Tevreden klanten

Ik had verschillende dakwerkers aangesproken. Bij Dakwerken Apers had ik direct een goed gevoel. Ze hebben alles exact uitgevoerd zoals afgesproken. En dan nog eens aan zeer correcte prijs.

Patrick Gosselin - Boom
Tevreden klanten

Ik had een lek aan mijn dak en Apers heeft er alles aan gedaan om dit supersnel te komen repareren. Omdat ze zo'n goed werk hadden geleverd heb ik ze later nog laten terugkomen om mijn gevelleien te komen vernieuwen.

Erik Van Vlossem - Merksem
Tevreden klanten

Bij de verbouwingen van ons huis was ik op zoek naar een dakwerker. Mijn collega raadde me Dakwerken Apers aan. Ze zei “Dit is het bedrijf waar je bij moet zijn!”. Ze zijn betrouwbaar, professioneel en starten altijd met volle motivatie aan hun werk.

Rita Somers - Hemiksem
Tevreden klanten

Bij de plaatsing van ons nieuw dak  was Dakwerken Apers van de partij. Dakwerken Apers is een team van vakmannen die garant staan voor kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid,

Jan Van De Velde  - Niel
Tevreden klanten

Als gespecialiseerd renovatie bedrijf hebben wij al met verschillende dakwerkers samengewerkt. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat Dakwerken Apers de meest getalenteerde dakwerker is van de regio. Hij werkt stipt, snel en nauwkeurig.

Rudy van der vliet  - Rumst